Zajęcia pozalekcyjne

Akrobatyka – FABRYKA MŁODYCH AKROBATÓW NATALIA PISZCZEK akrobatyka to działania zmierzające do podnoszenia sprawności fizycznej, kontrolowania ruchów ciała i opanowania psychicznego w sytuacjach ekstremalnych. Zajęcia poprawiają gibkość i precyzję ruchów, sprawiają dużo radości i uczą współpracy.

Grupy: 10-15 osób

Zajęcia prowadzi: Natalia Piszczek
Zapisy: tel. 784210867
Koszt: 120 zł/miesiąc

TANIEC to kolejna forma aktywności, którą można wykorzystać terapeutycznie, ponieważ dostarcza bodźców słuchowych i emocjonalnych pozwalających na świadome wyrażenie emocji. Świetnie rozwija słuch, poczucie rytmu, ruch ciała, a przede wszystkim komunikację niewerbalną, bardzo przydatną, alternatywną formę komunikowania u osób z niedorozwojem mowy.

Grupy: 5-10 osób
Zajęcia prowadzi: Krzysztof Przybyłowski
Zapisy:
e-mail: edukacja@fundacjaarkanoego.pl​

KARATE to najlepszy sposób na wyciszenie dziecka, które rozpiera energia. Masz dość wysłuchiwania „nuuudzę się”, „mamo on mnie uderzył”, skakania po kanapach? Świetnie! Zapisz swoje pociechy na zajęcia z Karate w Arce Noego. Ty zyskasz odrobinę spokoju, a dziecko nauczy się dyscypliny, świadomości swojego ciała, szacunku do przeciwnika i wielu ciekawych tricków, które przyczynią się do wzrostu jego samooceny i atrakcyjności w grupie rówieśniczej.

Prowadzi:  Katowicki Klub Sportowy Karate Shinkyokushin
Zapisy: tel. 506 223 174